Ga naar de inhoud
Home » Getuigenissen

Getuigenissen

Felix HO

Ik ken Guy als een zeer vindingrijke hondentrainer zeker wat het trainen betreft met de clicker. Hij is één van de weinige mensen die ik ken die altijd de hond op het voorplan zet. Guy is evenzeer een geweldige goeie aanvalsman en zeker met jonge honden. Met zijn open geest, rijke ervaring en zijn positieve aanpak van dieren is hij echt een plezier om mee samen te werken.

Axel ken ik als een enorm gemotiveerde hondentrainer met een groot verlangen naar kennis. Desondanks hij relatief jong is in de sport en met de begeleiding van Guy en zijn achtergrond als politieman geloof ik dat hij een echte aanwinst zal betekenen voor de hondensport.

Felix with Eclipse van de Duvetorre

Katrien, Caroline, Zora en Paco

Guy kenden wij al enkele jaren voordien maar we wisten eigenlijk niet dat hij zo intensief bezig was met honden. Toen we fier vertelden dat we een hondje zouden kopen raakten we toevallig met mekaar aan de praat.
Hij luisterde heel geïnteresseerd naar de manier waarop we onze pup hadden gekozen.
Hij lachte toen we zeiden "het moest ne zwart-witte zijn". Guy legde ons later uit waarom hij nooit afgaat op het uiterlijke van een hond. Hij wil weten of ze de "will to please" bezitten en of ze ambitie hebben om de sport uit te oefenen. Onze harten waren echter volledig veroverd door onze lieve meid Zora. Wij haalden haar uit de nest als eerstgeborene van de border collie Roxy, een tricolor.

Guy leerde ons enorm veel van bij het begin, Zora was een leergierig hondje maar eens de verrassing er voor haar af was kon ze niet enthousiast verder werken.
Ook voor ons was het enorm wennen en iedere keer bijleren. Met de clicker werken is niet zo simpel als het er uitziet.
Ze was een heel lieve, aanhankelijke en steeds goedgezinde hond. We leerden haar vrij wandelen, ze was nooit ver van onze zijde verwijderd, ze leerde commando’s als: zit, lig, poot, enz. Ze kon fantastisch het parcours van agility, dit alles met de clicker aangeleerd. Ze kon apporteren als geen ander maar vooral protesteren als het haar niet beviel.

Jammer genoeg moesten wij haar veel te vroeg afstaan, ze kreeg te maken met zware epilepsie. De aanvallen volgden steeds meer op mekaar en iedere keer werd de aanval erger. Het was geen leven meer, niet voor ons maar ook niet voor haar Ze werd platgespoten en lag er de laatste weken als een voddenpopje bij...

Zij heeft Paco onze tricolor nog enkele maanden gekend Ze waren twee ‘honden’ op één buik, echte maatjes voor het leven.

Guy is een bijzonder man, hij bezit een zintuig die niemand beschrijven kan, de echte hondenfluisteraar???

Hij weet op alles een oplossing en is enorm enthousiast, dat enthousiasme kan hij op baas en hond overzetten. Iedere hond is verzot op hem.

Paco won algauw het vertrouwen toen hij na 9 maand verwaarlozing bij ons terechtkwam.

Zora was baas in huis maar hij respecteerde haar als geen ander, eindelijk waren broer en zus herenigd. In de moeilijke periode waar we wekelijks met Zora bij de dokter moesten waren Guy en zijn vrouw Suzanne er steeds om ons te steunen en te helpen. uren praatten we over onze beslissing en niemand begreep ons beter dan zij.

Paco werd op korte tijd een superhond in de sport, hij veranderde van heel verlegen en onderdanig naar een enthousiaste, werkwillige hond. Hij leerde spelen, zijn baasjes plezieren om beloond te worden.

De clicker was al gauw geïnstalleerd bij hem. Van de eerste minuten dat Guy Paco had ontmoet, helemaal verkommerd en bang in een hoekje gekropen wist Guy ons te vertellen: ‘dit wordt een goeie hond, hij zal het geweldig doen in de sport’ en hij kreeg gelijk.

Paco doet het heel goed en hij heeft de microbe te pakken.

Guido en Eluna

Mijn vrouw en ik kennen Guy van toen hij pas 15 jaar was, hij volgde toen plastische kunsten in het kunstonderwijs in Gent.

Guy had toen al een grote interesse in dieren vooral in de honden van zijn ouders. Hij was reeds helper in het gebruikshonden programma (GHP).

Nadien hebben we nog samen jarenlang onze 'hondenvakanties' doorgebracht te Barvaux. Daar gaf hij ons tips en trucs en deden we min of meer al aan reality training in en rond de Ourthe.

Toen waren we al beloningsgericht aan het trainen hier heeft Guy later steeds op verder gewerkt. Ikzelf had toen een hele goede Duitse Herder Ducka.

Nadien zijn we mekaar een 20-tal jaren uit het oog verloren tot ik op fietstocht met de fotoclub langs het domein passeerde waar Guy met zijn honden traint... 'helaba Guido' klonk ineens een bekende stem, het was onze Guy, hij nodigde mij uit om een pint te pakken (hier kan ik geen NEE tegen zeggen natuurlijk) en meteen maakte ik terug kennis met de vriendelijkheid en gastvrijheid van Guy en zijn vrouw Suzanne.

Op dat moment had ik mijn 2 honden, vertelde ik hem, een Schnauzer en een Perro (Spaanse waterhond). Met Eluna (Perro) trainde ik ook op het nieuwe systeem, met de clicker. Guy vond het fantastisch om te horen dat ik was blijven verder trainen op een positieve en beloningsgerichte manier.

Hij stelde voor om me eens samen te laten trainen met Paco. De Border Collie van Caroline en mijn Perro Eluna konden het goed vinden en waren al snel mekaar waard tijdens het Flyball spelen.

Toen Guy me vroeg eens mijn training met Eluna te demonstreren (met de clicker) was hij teleurgesteld en stelde hij voor om de band 'hond-baas' van nul af aan terug op te bouwen, zo gezegd, zo gedaan, de band en het wederzijds respect tussen Eluna en mezelf is nu stukken beter, het 'vuur' in haar oogjes is opgeflakkerd en ze is vanaf de eerste minuut bereid om met plezier voor mij te werken.De oefeningen zijn aangenaam, vernieuwend en prettig voor hond en baas.

Guy is in de echte zin van het woord een hondenfluisteraar en weet bij alle problemen een positieve oplossing te vinden!

Eluna doet ondertussen mee aan het hele gamma oefeningen, iedere oefening is een feest voor Eluna en voor mij, mede dankzij Guy en zijn uiterst sympathieke vrouw Suzanne.